PyCon SK preložený na jún 2021

Ahojte Pythonisti,

pred niekoľkými mesiacmi sme stáli pred rozhodnutím, či PyCon SK 2020 v marci presunúť, alebo nie. Nakoniec sme sa rozhodli zodpovedne, ešte pred oficiálnymi pokynmi zo strany štátnych orgánov. Podobné rozhodnutie pred nami stálo aj teraz, a z bezpečnostných dôvodov sme sa rozhodli PyCon SK presunúť na jún 2021. Presný termín ešte dolaďujeme.

Čo teraz s lístkami?

V zásade máš 3 možnosti:

  1. Tvoj existujúci lístok zostáva platný na PyCon SK v júni 2021. Budeme veľmi radi, ak si ho ponecháš a zúčastníš sa konferencie. V tomto prípade nemusíš robiť nič, a zároveň nám táto možnosť pomôže s cash-flow, nakoľko niektoré poplatky sme začiatkom roka už museli uhradiť.
  2. Ak už teraz vieš, že sa konferencie nemôžeš alebo nechceš zúčastniť, ale zároveň chceš pomôcť Python komunite na Slovensku, podpor ju dobrovoľným vzdaním sa lístka, čím podporíš vzdelávacie aktivity ako EduSummit, projekt Učíme s Hardvérom či Python meetupy. Stačí, ak nám pošleš mail na info@pycon.sk
  3. Samozrejme, ak by Ti prvé dve možnosti nevyhovovali, máš možnosť požiadať o vrátenie peňazí. Stačí, ak nám pošleš mail na info@pycon.sk

Budú nejaké Python aktivity na jeseň 2020?

Áno, budú :-) Súčasná situácia praje skôr menším, lokálnym eventom. Práve preto na jeseň zintenzívnime organizáciu Python meetupov a aj webinárov. Zároveň chystáme aj nové kolo školení pre učiteľov informatiky po celom Slovensku v rámci projektu Učíme s Hardvérom. Ak Ťa tieto témy zaujali a chel(a) by si pomôcť s organizáciou (v ktoromkoľvek meste na Slovensku) alebo by si priamo chcel(a) prednášať na meetupe/webinári, ozvi sa nám na info@pycon.sk :-)

Čo sa nám za uplunulé mesiace podarilo?

Počas pandémie sme vyhodnotili súťaž SPyCup a pustili sa do dvoch nových projektov - pomoci domovom seniorov a online webinárov.

Žiacku súťaž SPyCup sme úspešne vyhodnotili a žiakom odovzdali ceny, niektoré projekty sa dostali aj do televízie - viac informácií nájdete na Facebooku

V rámci projektu Ochranné štíty zariadeniam pre seniorov sme celkovo vyrobili a rozposlali 1000ks ochranných štítov do 93 domovov dôchodcov. Viac informácií nájdete na Facebooku.

V spolupráci s FabLab Bratislava sme taktiež zorganizovali 5 webinárov na témy Programovanie hry Flappy bird v PyGame Zero a Web Scraping s Requests a BeautifulSoup.

Obrázky víťazných projektov SPyCup
Obrázky z domovov sociálnych služieb, do ktorých sme darovali ochranné štíty

Pridané dňa 17.7.2020 - Marek Mansell

O autorovi

Marek Mansell je zanieteným edukátorom, organizátorom a experimentátorom. Pracuje na projekte Učíme s Hardvérom, spoluorganizuje PyCon SK, študuje na FIIT STU a pomáha s produkciou na Festivale Atmosféra.